ARMYBURZA

Přehled spolubojovníků v útvaru 3267 v Kynšperk nad Ohří v roce nástupu 1989

Pro zapsání do útvaru musíte být přihlášen
Jméno spolubojovníka E-mail Telefon
Vich Radek Údaje jsou viditelné až po přihlášení
Lenárt Gabriel Údaje jsou viditelné až po přihlášení
Veselý Jiří Údaje jsou viditelné až po přihlášení
Čech František Údaje jsou viditelné až po přihlášení

Vyhledej stávající nebo vlož nové fotografie spolubojovníků

Vzkazy od spolubojovníků

Jiří Veselý 25. 08. 2020
Narukoval jsem k 3274 na podzim 1989 s ostatními špagáty z VUT Brno k ČVO 218 k ShKH vz. 77 "Danám" - 3. oddíl. Velitel oddílu major Toman, Já u 9. Baterie společně s Karlem Wagnerem, velitel baterky npor. Surý. U 7. a 8. Baterie spolužáci z Brna - P. Veselý, P. Vokoun, F. Mrkus, P. Zelený. Velitelé 7. A 8. Baterie - npor. Vicena a por. Gábriš. Tom Svoboda jako skladník VSB. Ostatní špagáti z zemědělky z Nitry - Igor Polák, Solčány, a ještě dva... Náš výkoňák čet. Mitín, Tokoš. U toho příjimače, jak psal kolega Gabriel - to jsem byl já. Velitel přijímače byl HUJAJI (hulákající Jaroslav Jiránek) :-) Střelby na Doupově. Pustili nás po 9. měsících (byl jsem ženatý). Po revoluci celkem veget, výlety do Sokolova, Chebu atd. Oblíbený hospoody - Kynšperk - Skleník (Lubochňanský řízek a Gambáč), Karpinsk,...
Lenárt Gabriel 24. 11. 2016
V prvom rade číslo útvaru v roku 1989 bolo VÚ 3274, narukoval som v októbri k 2. oddielu delostrelcov /major Blažek/, ako čatár absolvent, na 4. batériu /por. Ječmínek/. Potom odvelenie do Prahy k výstavbe sídliska Nové Butovice, /s nami dozor politruk npor. Žigmund/ bývali sme v Prahe 4, hotel Košík. Následne prišla novembrová revolúcia a návrat k útvaru do Kynšperku. V apríli som bol veliteľ jednej čaty v prijímači /veliteľ prijímača npor. Jarda Jiránek/. V druhej bol veliteľ čaty č. abs. Veselý. Potom odvelenie asi na 3 mesiace do VÚ Nechranice, pod priehradou bol muničný sklad. Na vychádzky sme chodili do Kadane alebo Chomutova. Veliteľ útvaru bol pplk. Zdeněk Kohout, velitel 1. oddielu kpt. Tužinský /tzv. stavbári/ vtedy sa dokončovala myslím kultúrna sála/, veliteľ 2. oddielu mjr. Karel Blažek, veliteľ 3. odielu pplk. Toman, náčelník štábu mjr. Vančo...atď. Útvarový politruk mjr. Góra, potom nastúpil mladší, ale meno neviem. Ďalší spolubojovníci ozvite sa...a oživte spomienky.
Radek Vich 17. 05. 2012
Ahoj,ozvete se kdo slouzil u delostrelcu 1baterie,byl odvelen na stavbu sidliste do Prahy,nebo hlidat municak k Nechranicke prehrade u Kadane. Konec vojny podzim 1990.
Založení útvaru
Přihlášení Registrace