ARMYBURZA

Přehled spolubojovníků v útvaru 8642 v Bohosudov v roce nástupu 1964

Pro zapsání do útvaru musíte být přihlášen
Jméno spolubojovníka E-mail Telefon
Jan Čáp pplk vv. Jan Čáp Údaje jsou viditelné až po přihlášení
Hrubý Ladislav Údaje jsou viditelné až po přihlášení

Vyhledej stávající nebo vlož nové fotografie spolubojovníků

Vzkazy od spolubojovníků

Ladislav Hrubý 03. 06. 2017
Moji spolubojovníci,moc rád bych s e s někým sešel.Nastoupil jsem v Bohosudově k útvaru 8642,v r.1964,velitel roty byl npr.Tinta.velitel dílen podpraporčík Vlašic.Vzpomínám si na kamarády:Pepa Kmoch,Jiří Plaček,Jarda Špráchal,Jarda Šediví,Vladimír Pachta.Byla to velice krásná léta a bezvadní velitelé.Pracovali jsme v dílně na nádvoří kláštera,občas chodili do strážní služby a do autoparku jako dozorčí.Jezdili na vycházku do Teplic,na Komáří výšku a na taneček do místní hospůdky.Mnoho jmen jsem již zapoměl,ale doufám,že se mi někdo ozve.Tak všem hodně zdraví,přeje Láďa Hr...607266008.Nyní v Hradci Králové.
Miroslav Kotalík 14. 06. 2012
Zdravím Vás všechny, co jsme prošli Bohosudovem, Zákupama, Českým Krumlovem já a další kamarádi na které rád vzpomínám Bělou nad Radbůzou s príma velitelem Honzou Pisaříkem, no a konec té anabáze byl v Nechranicích v prosinci 1968. Bylo by fajn se potkat, dát si někde v Teplicích pivo. Býval tam hotel De-Saxe občas jsme tam poseděli. Petře Styblíku pamatujií si Tě dobře,měl jsi fajn zašívárnu. Honzu Čápa postrach roty, kpt. Mráze, byl velitelm mé roty. Z té doby mám ještě pár fotek, s Frantou Zimou, Pepou (slonem), Láďou Kišem a další, jenom příjmení už jsem zapoměl Byla to blbá doba, ale žil jsem ji rád. Mirek Kotalík m.kotalik@seznam.cz 725 043 530
prap.Čubák 17. 05. 2012
Kdo jste znali kpt.Doubka tak to byla největší svině.Proč dostal pplk.tak to lze vysvětlit jednoduče-podrazák a vychcaná komunistická svině.Mě chtěl dostat do basy a tak na mne podal trestní oznámení.Ovšem neúspěšně.Složil u 5.silniční brigády v Liberci jako velitel praporu.Měl spolehlivého řídiče a jezdil autem kde se mu zlíbilo.Jeho baba dělala ve výstrojním skladu a střídala záložáky.Kdo přišel ten dostal.A tak by se dala tato historije líčit dál.Věděl jsem,že skončil někde v Nechranicích.
Petr Stiblík 01. 01. 2012
Ahoj soudruhu poručíku.Zdraví vás vojín základní služby,který sloužil v Bohosudově u 8642 vroce 1967,1968.Byl jsem řidič sanitky a zároveň jsem dělal zdravotníka na ošetřovně,Tenkrát tam byl četař absolovent Mudr Kadaňka z Rosic u Brna.Pamatuji si rok 68,stěhování do Nechranic,atd.Nedávno jsem se byl podívat v Bohosudově s kamarádem,který tam sloužil dva roky předemnou.Ten byl chemickým instruktorem útvaru.S vámi jsem byl na řidičském kurzu v Zákupech.Abych řekl pravdu,nemám na vás ty nejlepší vzpomínky,kde jste mě potkal,tam jste mě seřval.Ovšem dnes už je všecko dávno pryč,takže nejsem proti někdy se sejít a pokecat,zatím přeji vše nejlepší k novému roku.
Ctibor Pavlů 21. 11. 2011
Ahoj kamaráde "ve zbrani". I já jsem měl to "štěstí" že jsem mohl své soc.vlasti posložit dvěma roky poctivé vojenské služby neúžasnější zbraní - lopatou a krumpáčem. Sloužil jsem v nejvyšší vojenské hodnosti - vojín od 3.1.1964 do 22.12.1965, kdy nás milostivě propustil do civilního života tehdejší náš generál - pokud se nemýlím - Juraj Lalo. Číslo našeho útvaru bylo, na rozdíl od Tvého 8872 a velitel našeho útvaru byl maj. Václav Přenosil. Nutno dodat - férovej a poctivej chlap. V Bohosudově jsme sloužili jan první rok, pak jsme putovali nejdřív do Záluží, kde jsme úspěšně likvidovali v chemičce havárii kyslíkárny a pak v Litvínově přispívali budování Benaru. Měl jsem to stěstí, že jsme s pár kamarádama hned po narukování zalžili muzikanskou kapelu a díky Přenosilovi jsme úspěšně celou vojnu "prohráli". Dodnes se kontaktujeme i občas scházíme. Určitě se my dva neznáme, přeto jsem se Ti ozval a nebránil bych se eventuelnímu setkání. Pokud budeš mít zájem, pošli mi mejla na adresu - pavluc@seznam.cz. Pro začátek vše. Užívej života a budeš-li chtít, písni. Zatímčauky, dovolte mi odejít, vojín Ctibor Pavlů
por.Čáp Jan 13. 05. 2011
Hledám kamarády Jirku Korce,Ládu Vlašice,Tibora Tintu,Mirka Mráze,Kantora,Šimčíka,Lyšku,Alexe Svece,Kvasnicu,Havlíčka a ostatní kámoše z Bohosudova.Útvar 9642.Já vím že už je to dávno.Byl jsem swe po 45 letech podíva v kasárnách.To byste měli viudět.Z autodílny je troska,budova je v dezolátním stravu i přez to že je tam biskupské gimnázium.to na co jsme byly pyšní zničili Rusové.Bylo mi do breku když jsem s povolením ředitelky gimnázia viděl areál naši bývalých kasaren.Pokud někdo čtete tyto řádky - a věřím,že vás moc nebude protože mě bylo v roce 64. 20 let a mnozí z vás už byly dospělí oficíři. prosím ozvěte vse jakoukoli formou.Nedovedu si představit lepší sezení než v této partě po letech.Posezení u piva v Teplicích u pramene.
Založení útvaru
Přihlášení Registrace