ARMYBURZA

Přehled spolubojovníků v útvaru 4457 v Horoměřice v roce nástupu 1975

Pro zapsání do útvaru musíte být přihlášen
Jméno spolubojovníka E-mail Telefon
Kroupa Jindřich Údaje jsou viditelné až po přihlášení
Krampl Ľubomír Údaje jsou viditelné až po přihlášení
Rotbauer Josef Údaje jsou viditelné až po přihlášení
Lekyr Jan Údaje jsou viditelné až po přihlášení
Janko Hrasko kytarista Údaje jsou viditelné až po přihlášení
Raditsch Lubomír Údaje jsou viditelné až po přihlášení

Vyhledej stávající nebo vlož nové fotografie spolubojovníků

Vzkazy od spolubojovníků

Lubomír Raditsch 04. 02. 2020
Ahoj všichni co jste sloužili na 7 km. Byl jsem tam v letech 1973 - 1975 po příjmači v Litoměřicích. Já a ješte asi 40 kluků jsme měli štestí, že jsme bydleli na odloučené ubytovně v Praze na Hračanech v kapucínském klášteře. Tím pádem pro nás vojna prakticky skončila. Chodili jsme jenom do práce, (úterý-pátek) soboty a neděle volno. V pondělí dopoledne bylo formalní PŠM s absíkem, ten však coby pražák byl věčně doma, protože byl ženatý a měl doma malé dítě. Uniformu jsme skoro nenosili jenom civil. Stravovali jsme se v restauracích, na pracovišti, nebo si vařili sami na ubytovně. Prostě skvělý život, a bez přehánění bych řekl, že to byl dvouletý mejdan. Na 7 km nás vozili tak jednou za měsíc, když bylo nějaké shromaždění, nebo výročí. Znal jsem mjr. Šimandla, prap. Podzemského - Makara a nějakého por. říkalo se mu Granát. Ten se však chudák po nějakých letech upil k smrti. Čest jeho památce.
Krampl Ľubomír 27. 09. 2017
Nazdar spolubojovnici zo 7km Horomerice. Tak dnes rano tomu bolo presne 40 rokov co nam na poslednom nastupe podal mjr.Stanislav Simandl ruku otvorila sa brana a my sme sa vydali domov do zivota. Mnohi uz niesu medzi zivimi. Casto na nich spominam. Ved dva roky na vojne predsa,len zanechaju v nas spomienky. A s odstupom casu zostanu,len tie dobre. A verte nebol to,len premarneny cas,ako sa spieva v najnovsej piesni od Elanu. Je to pocta nam vsetkym co sme boli na vojne. Tak k pocte zbran chlapi. A spominajte,ved uz sa nam to krati.
Krampl Ľubomír 10. 07. 2017
Ahoj spolubojovnici 1975 -1977 na 7km TO Horomerice. Mam smutnu spravu v Oktobri - Rijen 2016 zomrel cat.v zalohe Dusan Scibrany. vzdy,ked som ho stretol spominal na vojnu. Na vas chalanov z jeho druzstva vodicov. Vzdy vravel co by som za to dal vratit sa spat. Je mi za nim smutno. Byval tu nedaleko mna v Bratislavskej -Raci. Spolu sme odtialto narukovali a na tom nasom kopci nad Prahou prezili 2 roky vojenciny. Dusan bol charakterny chlap a takym zostal az do konca zivota.
Rotbauer Josef 04. 12. 2014
Ahoj Ľubo !!!!, tak pachatel se vrací na místo činu :-) !!!! i když po letech. Zdravím všechny, kteří si to přečtou a zavzpomínají. Já jsem do Prahy přišel z Kroměříže s Jardou Pavlicou, dodneška nevím, jak jsem se mohl do Prahy dostat, spíš jsem počítal s nějakým lesním masivem, a dodneška nevím, kde skončil. Kontakt mám prakticky jen se spolužáky z plzeňské průmyslovky, se kterými jsem do Kroměříže narukoval v roce 1974. Letos jsme měli sraz už po 40 letech, je to vůbec možné? Na nikoho jiného nemám kontakt a toto je první místo, kde jsem potkal někoho z vojny. Zlatý Internet!
Čat. v zal. Lubo Krampl 20. 03. 2011
Zdravím všetkých bývalých spolubojovníkov, s ktorými som mal tú česť slúžiť dva roky v útvare 4457 Horoměřice na 7 km, konkrétne v TO. Pred dvomi rokmi som navštívil našu kasáreň, budova je prázdna, nie je zdevastovaná, ale armáda ju už zrejme dávnejšie opustila. Pripravujem zverejnenie fotografií z našej základnej vojenskej služby.
Založení útvaru
Přihlášení Registrace