ARMYBURZA

Přehled spolubojovníků v útvaru 4444 v Hlohovec v roce nástupu 1989

Pro zapsání do útvaru musíte být přihlášen
Jméno spolubojovníka E-mail Telefon
K Údaje jsou viditelné až po přihlášení
lacko tomas Údaje jsou viditelné až po přihlášení
Janalík Rostislav Údaje jsou viditelné až po přihlášení
Braun Manfréd Údaje jsou viditelné až po přihlášení
krutas Údaje jsou viditelné až po přihlášení
boban Údaje jsou viditelné až po přihlášení
Bandy Údaje jsou viditelné až po přihlášení
4444_5964 Údaje jsou viditelné až po přihlášení
Polák František Údaje jsou viditelné až po přihlášení
Karas Igor Údaje jsou viditelné až po přihlášení
Spáčil Petr Údaje jsou viditelné až po přihlášení
rosťa Údaje jsou viditelné až po přihlášení
Huska Ján Údaje jsou viditelné až po přihlášení

Vyhledej stávající nebo vlož nové fotografie spolubojovníků

Vzkazy od spolubojovníků

boban 12. 10. 2016
Rosťo já jsem v září 89 odjel taky do Hranic, ale zůstal jsem tam sám na VÚ 7356. Ostatní odjeli do Jínců. Já měl pecku, jako většina ostatních z Hlohovce, dělal jsem velitele čety( všichni byli mazáci, nebo supráci). Velitel roty byl na konci roku 89 přidělenej (stříbrňák) nadpraporčík a i když na to neměl hodnost, přesto dělal velitele roty. Byl to totiž kovanej komunista a dělal předsedu komunistický buňky na útvaru. Byl ještě navíc přihřátej. Já jsem ho nenáviděl a dával jsem mu to dost na jevo. Potom přišla revoluce, pustil jsem si hubu na špacír a v březnu 90 mě jako jedinýho převeleli k Pétépákům do Jihlavy na Pístov. Tam to byl masakr, protože 1/3 vojáků byli rómové. Ale na štěstí byl klid. Tam bylo nejhorší, že za trest tam byli i lampasáci.
rosťa 05. 07. 2016
Zdar spolubojovníci.Náhodou jsem narazil na tento web a hned se mi vybavil VÁH, běh v horku,pochody se zpěvem,škrábaní brambor regulovčický výcvik atd.Do Hlohovce jsem nastoupil v květnu 89 z Hranic na moravě na PŠ.rotu si nepamatuji akorát jmena z roty,Kuška,Holáň,Lacko.velitel družstva Jeřábek. Z Hlohovce jsem pak šel zpět do Hranic. Zdravím všechny.
boban 13. 03. 2015
Zdar hoši! Po delší době se zase ozývám. V roce 2013 jsem byl v Piešťanoch v lázních a tak jsem se stavil do Hlohovca ke " štyrom štvorkám" jak jsem již vzpomínal minule. Normálně mě naskakovala husina. Všechno skoro stejný jako před 24 lety. Jen za autoparkem a cvičákem je satelitní zástavba. Jinak hoši, když jsem kráčel kolem ulice, kde jsme zahybali k Váhu, tak se mi vybavovalo dost věcí a je zajímavý, že samý špatný. Však ono těch dobrejch bylo pomálu. Byl to opravdu PAKEC. Když to dnes vyprávím mlaďochům v práci, dívají se na mně jako na blbce, kterej si vymýšlí jen pro to, aby byl důležitej. No jo no tak už to v tom životě chodí. Ono na druhou stranu dnešní kluci by to potřebovali jako sůl. Samozřejmě ne ten extrém co potkal nás, ale kázeň a morálka dnes chybí. Teď se mi vybavila vzpomínka na jeden z mnoha zrychlenejch přesunů kolem Váhu. Pomalu jsme dobíhali do cíle a posledních pár stovek metrů byl rozkaz nasadit masky. Přede mnou se jedem kamoš vyvrátil. Přijela sanita a doktor nadával Danišovi, že to co tady předvádíme je normální třífázový trening vrcholovejch sportovců. Jó a ten Kůška jestli se nepletu tak byl trochu víc při těle a mám pocit, že během pár tejdnů zhubl víc jak o 20 kg. Já sám jsem za měsíc zhubnul 16 kg.Táta mně nemohl na návštěvě poznat. Kari a pamatuješ jak Hajžman zpívával Hořela lípa hořela. Dobrý maso bylo taky když kluci co měli basu vybírali sračky z kanálu. Chudáci u toho blili.Nebo ty miliony mušek, když jsme se hrabali v plesnivejch bramborách ve sklepě. Nekonečný politický školení mužstva s Hrubešem. Byla sranda, když si vždycky pohazoval hlavou , aby mu nepadala čepice do očí. Až budu v důchodu a dáli Pánbůh budu zdravej a hlava bude sloužit, napíšu memoáry z Hlohovca. Z kasáren kde jsme najezdili s Tatrama 1000 km po silnici a sami naběhali 130 km kolem Váhu. Byly to absolutně absurdní věci, kde člověk přestával používat mozek a měl nutkání zdrhnout někam do hajzlu. Velitelé se chovali jako v Černejch Baronech. Prostě ako hovoril major TERAZKY " Kefalín čo je to vlastne absůrdné. Tak chalani majte sa. Zdařec.
Kari 02. 10. 2014
Zdar.Služil som s Vami,Tomas a Boban.Bol som na čate u por. Hrubeša spolu s Kuželom,Marešom,Hajžmanom,Májovým a dalšimi.Z Hlohovca som išiel spolu s Marešom a z druhej roty s Thamom a ešte s jedným do Domažlic.Zatim zdar.
lacko tomas 13. 08. 2014
zdar vsichni z vu 4444 slouzil sem s vama ele nevim na ktery rote velitel byl kapitan danis bylo nas na pokoji asi 30 pamatuju na jmena kuška krištofik funak holan beno benko suprak tam byl zutro takovej plesatej albin mazak šaroun to stema klicema si pamatuju moc dobre cetl sem dopis pred celym utvarem v patek pri tom nastupu na bojovy rozdeleni to byla šou po pš sem šel do liptovskeho mikulase s pavlistou a jankechem k lopatakum bylo to dobry i naky prachy sme si vydelali myslim ze mam naky fotky tak je skusim poslat zatim zdar tomas
boban 28. 03. 2014
Zdarec. To s tím strašením máš pravdu.Taky jsme se báli co nás čeká. Ikdyž jsme se vraceli do Hranic na Mor.;odkud jsme do štyroch štvoriek po příjmači přijeli. Do Hranic jsme se vraceli v září 89. Ale nezůstali jsme tam všichni. Většina byla převelena do Jínců. Já ještě s jedním " Hlohovečákem" zůstával v Hranicích na Mor. Byl jsem přidělen k bojovákům na RTZ. Šli tam od nich hrozný zvěsti. Šikana jako řemen. Ale měl jsem kliku, protože půl roku před tím zavřeli pár mazáků do Sabinova, takže byl klid. Udělali jsme si jako půlročáci svoje (pořádek, bufet, chlast pro starý ) no a pak celkem vegáč. Dostal jsem po mazákovi osmikolu a pak jsem jezdil. Z Hlohovce jsem si přivezl pecku, takže jsem dělal velitele svejm mazákům i suprákům byla to chvílema sranda, protože třeby ve stráži, kde jsem byl velitel, a byl nejmladší tak celá stráž brobíhala v režimu udělej bufet, běž na stojku, potom hlídej, aby nepřišel DéVéŤÁK, druhej bufet, druhá stojka..... no super. No ale vše se dá vydržet. Horší to bylo po list.revoluci, kdy už jsme byli povýšení na půlročáky a supráci odešli o dva měsíce dříve do CÉČKA. My jako rakeťáci nesměli vůbec ven a jen jsme měli kusý zprávy co se vlastně děje. Vycházky byly zakázaný a pořád jsme měli služby, protože najednou chyběli lidi. Režim byl asi takovej, že jsem měl stráž, za dva dny hl.bránu, za dva dny kuchyň, za dva dny zadní bránu, za dva dny zase stráž a stále dokola.Na Štědrej den stráž a bylo řečeno " kdo bude na vánoce ve stráži pojede na Silvestra na opušťák." a stejně hovno na silvestra zase ve stráži. Bylo to prostě fajn. Aspoň to letělo jako voda.Ostatně jako voda letí celej život.
4444_5964 16. 03. 2014
Ahoj borci. V štyroch štvorkách som bol od jeseně 89 do jari 90(tuším že na 1. rote, kde sme mali obří podobiznu Fučíka ) a potom ešalonem na západ. A jak nás mazácí a starší půlročácí (Vlado Zajačik z Kysuce) strašili: Na západě se z toho, myši, ojebete. Tady maté zlatou vojnu. A já z těch řečí byl tak vybobkovanej, že už mi klucí na rotě nadávali, abych nešířil paniku. Tonu Divína pamatuju jako svýho supráka.
boban 09. 02. 2014
Jo jo tak už to v životě bývá.Čím větší "škodič" tím více se ujišťuje , že to dělá dobře.Já bych byl pro, aby mu v kasínu postavili pomník hned vedle Fučíka co měli před štábem .To byl jeho velkej miláček a symbol.Jo jestli se nepletu, tak na vedlejší cimře bylo na stěně napsáno V této místnosti byl na své vojenské zákl.službě Julius Fučík.Proto měl před štábem bustu. Taky bylo dobrý Když jsem byl ve stráži jako mladý ucho a hlídal jsem basu a z vycházky se vrátil vožralej suprák (východňár).První co bylo tak dévéťákovi hodil čepicu na střechu zlomil,nebo vohnul závoru.Dali ho do basy a mě k němu:Stál jsem tam jak oukropeček a ten vožralej vůl řádil jak tajfun.Rozkopl dveře,který byly papírový a hnal se ke mě já byl bledej jak stěna.Teď jsem přemýšlel co mám dělat?Strážný je přece nedotknutelný! Ale už mě držel pod krkem a škrtil. Já jsem s tím blbcem byl za mřížema, který dělily chodbu od vlastní basy.Kříčím na velitele Pustmě ven nebo mě tady ubije.No prostě sranda, ale dušička ve mě byla malá.
Bandy 31. 01. 2014
Tak to je síla. Myslel jsem,že po popádu jeho milovaného politického systému spáchal sabevraždu nebo že ho lynčovali a hodili do Váhu a ono to hovado dál pokračovalo ve své kariéře :-( O jak smutné. Na mě hodili,že jsem maloval protisocialistické nápisy na budovách v NZ ( ja se chodilo do stráže ). Řval po mě jak nepříčetný, že se chovám jak partyzán,ale se svým zvráceným chováním poskoka kapitalismu jim nesahám ani po kotníky a že jsem vyvrhel společnosti. Byl jsem na vojně cca 3 měsíce,stal jsem tam z hubou otevřenou a čekal že mě zastřelí. Na toto se nezapomíná !!! Nejsem nepřejícný člověk, ale tomu bych přál jenom to nejhořší.Ale boží mlýny melou ...... Nějak se mi to motá,ale byli jsme tam 4 kluci ze Studénky,dokonce spolužáci ze školy,ale víc si toho nevzpomínám. Jenom, že jsme byli v té první budově vlevo od brány.
boban 25. 01. 2014
Jo kamaráde,představ si, že ten politruk dělal velitele útvaru od 1994 - 2000.To je fakt bomba.První jeho otázka, když jsme dorazili z Hranic na Mor. cca 2.5. 1989 a byli jsme nastoupeni před štábem tak se nás Hudák ptal Ta čo? sudruhovia, kto je z vás v KSČ.Hrozně se divil, že nikdo.potom nám vymýval mozek celou PŠ-ku a když jsem po revoluci v prosinci 89 v Hranicích četl článek v Obraně lidu o demokracii v armádě od soudruha Hudáka dělalo se mi špatně.Inu jak se říká tihle lidi jsou v každý době vždycky vidět i slyšet a vždy jdou tou správnou cestou.Kdyby přišli číňani, tak si nachají přeoperovat oči. Je toho fakt hodně a postupně jak o tom píšu, vybavují se mi další věci.Dost otřesný zážitek byl,když přijel generál na kontrolu a nás zavřeli do kinosálu, aby jsme nekazili reputaci.Na naší rotě došlo při kontrole samopalů k tomu, že se dozorčí posunul o jeden řádek a velitel roty se tak rozčílil, že vlítl jak šílenec do kinosálu a tam hodil ve vzteku po pomocníkovi dozorčího klíče až mu rozbil hlavu.Všude hrobový ticho a já si tenkrát říkal.Kurva kde to jsem???
Bandy 24. 01. 2014
Něco se mi vybavuje,ale nevím jsetli taky nebyl z naší roty ( nějaký Jožo někde od Jasl. Bohunic ).Trochu se mi vybyvují i nějaké jména,ale je to už doba. Hlavně nemůžu zapomenout na mojeho mazáka,Divín někde od Vsetína, neskutečný kokot !!! a majora Hudáka (politruk) nezkutečný debil, trochu mi to zavařil a já skončil v Janovicích nad Úhlavou. Nezapomenu na kuřácko mezi rotami při čištění kanad ( jak chutnaly startky :-) A ještě toho malého cikánského zmrda ve sprchách jak bral cigára a pouštěl déle teplou vodu.A taky ne to nekonečné pochování se zpěvem :-((((((
boban 23. 01. 2014
Díky, že jsi se ozval.Na toho hocha si vzpomínám, že měl něco s kolenem, a že kdyby ho instruktor neztrhnul na sebe tak by to s ním bylo asi horší.Tu fotku šestikoly někde mám.Mám i foto,kde jsme foceni za rotou, kam se chodilo kouřit.Jestli to najdu,tak bych je sem dal.Taky si vzpomínám jak zakázali trhat meruňky, aby jich gumy měli dost a ustavili stojku stráže, která ten sad musela hlídat.A protože ten strážnej vlastně nevěděl co má vlastně dělat sedl si pod meruňku hrál si se sapíkem a ustřelil si článek prstu.Chudák kluk.Kvůli nenažranosti lampasáků se zmrzačil. Byl jsem v loni v Piešťanech, tak jsem se zajel do Hlohovce podívat .Čoveče to kasíno se vůbec nezměnilo.Když jsem viděl tu cestu k Váhu, úplně mě přecházel mráz po zádech:No jo bylo by toho ještě moře.Tak zase někdy. Zdar
Bandy 22. 01. 2014
ten kluk v té tatrovce se jmenoval Peťo Pobuda z Holíče, byl se mnou na rotě.
boban 17. 01. 2014
zdar hoši tento web jsem objevil náhodou. Do Hlohovce jsme přijeli na péešku v květnu 89 s klukama z Hranic n.m. a v září jsme odjížděli zpět s peckou.Jestli si někdo vzpomene na mě dělal jsem na útvaru fotografa.Tenkrát v léttě jsem fotil havárku šestikolky a tahače nad Hlohovcem.Taky nemohu zapomenout na vojína MOJTU ze Záhorý někde od Senice.Byl to bourák.Jinak se mi vypařili jména z hlavy.Jo teď jsem si vzpomněl ještě na KUŽELA asi z Jablonce?Nejhorší vzpomínky jsou však na běhání vedle Váhu.Těch cca 130 km co jsme naběhali za 5 měsícu to byla fakt síla.Dneska,když to vyprávím mlaďochům,tak mi to moc nevěří.Takže pomalu končím a jsem zvědav jestli se někdo ozve?Nerad bych se mýlil,ale snad ten Tomáš Lacko?Uvidíme Zdarec
Založení útvaru
Přihlášení Registrace